Намери ни
To Top

Дел Потро отново се оказа непреодолимо препятствие за Григор

Първата ни ракета Григор Димитров не успя да се класира за финала на тенис турнира в Стокхолм. Българинът отпадна на полуфиналите след загуба от Хуан Мартин Дел Потро с 4-6, 5-7 за час и 42 минути игра. Така Димитров пропусна възможността да се класира за трети финал в надпреварата. Иначе днешното поражение бе четвърто поред за хасковлията срещу този съперник.


Първият сет започна лошо за Григор, който допусна пробив в откриващия гейм. Българинът успя да изравни при 3-3, но веднага след това отново позволи да бъде пробит, което се оказа и решаващо за изхода на първия сет.

Втората част отново бе изключително равностойна, като и двамата тенисисти се вкопчиха в здрава битка, демонстрирайки страхотен тенис. Димитров обаче изпитваше трудности при своите подавания и въпреки че отрази няколко възможности за пробив, в седмия гейм Дел Потро успя да пробие и да поведе с 4-3. Григор обаче отговори мигновено и изравни, а след това с много солидна игра и поведе с 5-4. За съжаление първата ни ракета не успя да направи пълен обрат и в крайна сметка загуби, след като Дел Потро спечели следващите три гейма и мача със 7-5.

Във втория си финал за годината аржентинецът ще спори с победителя от двубоя между Александър Зверев и Джак Сок.

Ощр от категория Тенис