Намери ни
To Top

Емери: Имахме трудности през първото полувреме

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Унай Емери заяви след домакинската победа над Базел в Шампионската лига, ще се надява отборът да заиграе още по-добре в следващите седмици. „Имахме прекалено голям респект към Базел в началото и съперникът показа, че може да бъде опасен. Първото полувреме беше много трудно за нас и затова минималното предимство, с което се оттеглихме на почивка, беше добър резултат. През втората част играхме много по-добре, създадохме доста положения и още на два пъти реализирахме голове.


Ще се постараем в следващите седмици да подобрим представянето си. Още в неделя ни чака голям мач срещу Марсилия“, коментира Емери.

С успеха Пари Сен Жермен дели първото място в групата с Арсенал с по 7 точки, а Базел и Лудогорец имат по 1 точка. „Имахме проблеми в началото срещу Базел. Хубавото е, че успяхме да се съберем и да поведем в резултата малко преди почивката. В Шампионската лига слаби отбори няма. Всички мачове са трудни. Базел игра компактно през първото полувреме, но след почивката ние намерихме играта си и получихме повече пространства. Моят гол стана след грешка на съперника, но в такива ситуации е нужно правилно да се възползваш от своя шанс“, заяви Моура, който вкара за 2:0 в 62-ата минута и до голяма степен предреши мача. Бразилецът се разписа с удар от 13-14 метра, след като Марек Сухи изчисти лошо ниско центриране на Блес Матюиди от дясно.

Анхел Ди Мария откри пък резултата пет минути преди почивката, след като Матюиди проби от ляво и почти от аутлинията пусна остър пас към границата на малкото наказателно поле. Бранителите на швейцарците не се ориентираха добре в ситуацията и Единсон Кавани отклони към Ди Мария, който от десетина метра простреля Томаш Вацлик. Кавани оформи класическия успех в третата минута на добавеното време от дузпа, след като уругваецът беше препънат в пеналта от Михаел Ланг.

Ощр от категория Шампионска лига