Намери ни
To Top

Пресата в цяла Европа се кланя на Меси

Медиите в Европа изпаднаха във възторг след победата на Барселона с 4:0 над Манчестър Сити и заляха с хвалебствия аржентинската звезда на каталунците Лионел Меси. Магьосникът с №10 на гърба реализира хеттрик срещу “гражданите”, нанасяйки ново тежко поражение на воден от местния любимец Джосеп Гуардиола отбор. Последното такова бе отпреди година и половина, когато Байерн (Мюнхен) отстъпи на “лос кулес” с 0:3.

“В името на Лео”, гласи заглавието на едно от най-известните мадридски издания Marca, а в допълнение столичани признават, че “Меси си прави каквото пожелае” и че именно той диктува случващото се световния футбол в наши дни.


Друго от приближените до Реал Мадрид издания – AS пък излезе с водеща новина, че “Футболът е на Меси”. “Никой не играе като него, никой не е толкова устремен, никой не може да го спре. Това, което направи №10 от Барселона вчера е по силата на много малко хора – Мохамед Али, Майкъл Джордан, Юсейн Болт, Кенениса Бекеле, Дражен Петрович и… Меси”, гласи препратката към редица други култови фигури в спортната история.

“Разликата? Меси!”, пише лаконично El Periodico De Catalunya. “Няма пари, с които може да бъде купен Меси”, тръби от страниците си La Vanguardia, докато в репортажа на El Pais е описано следното – “На него му харесва да играе срещу Гуардиола и да показва, че е най-брилянтният диригент в историята на Барселона”.

Популярният каталунски всекидневник El Mundo Deportivo написа, че “Меси е тероризирал Гуардиола”, а на челната страница на другото местно издание SPORT е краткото и ясно “Боже мой!”.

Французите от L’Equipе написаха, че “Меси сам би Сити”, а италианците от La Gazzetta Dello Sport се заиграват още повече – “Ураганът “Меси” удари Гуардиола”, съобщават на Апенините.

Ощр от категория Шампионска лига