Намери ни
To Top

Уникален Буфон вдъхнови Юве, „Старата госпожа“ триумфира в Лион

Олимпик Лион загуби от Ювентус с 0:1 на стадион „Парк Олимпик Лион“ в среща от третия кръг на група Н в Шампионската лига.

Главен съдия на двубоя бе полякът Симон Марчиниак.

Преди почивката бианконерите имаха териториално превъзходство и през по-голямата част от времето разиграваха в половината на френския тим, който се беше прибрал и дебнеше за удобна възможност да удари на контра.

Въпреки доминацията си във владеенето на топката, Старата госпожа трудно стигаше до голови положения.


В 27-та минута Игуаин се измъкна от защитата на Лион и шутира от малък ъгъл, но Лопес спаси.

Десет минути преди почивката домакините получиха право да изпълнят корнер. Бонучи задържа противников футболист в пеналта. Реферът посочи бялата точка и показа жълт картон за защитника на Юве. Лаказет изпълни дузпата, но Буфон спаси.

В самото начало на втората част Марчиниак изгони Марио Лемина за нарушение срещу Факир. Халфът на Юве видя втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.

Последваха няколко невероятни спасявания на Джиджи Буфон, който буквално уби устрема на домакините, които за кратко бяха на крилете на вдъхновението.

Двадесет минути преди края Алегри извади Дибала и пусна на негово място Хуан Кудрадо. В 77-та минута колумбиецът проби по дясното крило, нахлу в наказателното поле и с изненадващ шут с десния крак изненада Лопес, който бе оголил близкия си ъгъл. Ювентус поведе в резултата.

До края на срещата домакините натиснаха, но не успяха да се докопат до ремито. Ювентус спечели трите точки и събра 7 в актива си. Лион остава с три.

В другия мач от тази група Севиля победи Динамо Загреб с 1:0 като гост.

Ощр от категория Шампионска лига