Намери ни
To Top

Буфон: Не бързайте да ме погребвате!

Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон изигра един от най-впечатляващите мачове в кариерата си, спасявайки дузпа и отчайвайки нападателите на Олимпик Лион при победата на Старата госпожа с 1:0 във Франция.

Стражът прояви чувство за хумор в изказванията си пред репортерите след двубоя, като ги посъветва да не бързат още да го погребват.

Както е известно, Буфон бе подложен на критики в италианските медии след негови грешки в мачовете срещу Испания и Удинезе.

„Хората могат да организират погребение, но там няма никого.


Казвал съм много пъти, без високомерие, че съм много самокритичен и не ми трябва да слушам другите, които използват дадени ситуации, за да проявят неуважение. Чух много глупави неща през последните седмици, но само един верен коментар: „Очаквам повече от Буфон”. Това е вярно и се съгласявам напълно“, заяви капитанът на Юве.

„Не се радвах след спасяванията, защото бяхме с 10 човека и не исках да хабя енергия. Исках да остана концентриран върху играта, защото бях длъжник на моите съотборници, на клуба и феновете, които винаги са ме подкрепяли“, допълни Буфон.

„Парадоксално, бяхме по-компактни и повече играехме като отбор с 10 души. Успяхме да издържим под напрежение, но не бяхме доволни от точката и показахме нашия дух. Можем да играем много по-добре и ще е много жалко, ако не използваме времето до март, когато започват елиминациите, за да вдигнем няколко нива нагоре”, каза още легендата на бианконерите.

Ощр от категория Шампионска лига