Намери ни
To Top

Окончателно: Арсенал без Жиру и Рамзи срещу Лудогорец

Нападателят Оливие Жиру и полузащитникът Аарън Рамзи отпаднаха от групата на Арсенал за утрешното домакинство на Лудогорец в група „А“ на Шампионската лига.

Жиру страда от травма на палеца на крака и не е играл от 24 септември, а Рамзи получи разтежение на бедрото в средата на август в срещата от първия кръг от Висшата лига срещу Ливърпул и също все още се възстановява.

„Те са близо да завръщане в игра“, заяви Венгер. „Жиру е важен за нашия отбор.


Имаме 25 футболисти и всеки дава своя принос в определен момент от сезона. Целта ни е да имаме успех като отбор, без значение кой играе“, каза още френският спец.

Нападателят Дани Уелбек и защитникът Пер Мертезакер, който лекуват тежки травми на коляното, не са играли през този сезон и няма да бъдат на разположение до началото на следващата година.

Венгер се очаква да заложи на схема на игра 4-2-3-1 срещу Лудогорец, като на върха на атаката ще бъде чилийският нападател Алексис Санчес.

Вероятен състав: Давид Оспина – Ектор Бейерин, Лоран Кошчелни, Шкодран Мустафи, Начо Монреал – Гранит Джака, Санти Касорла – Тио Уолкот, Месут Йозил, Алекс Иуоби – Алексис Санчес.

Ощр от категория Шампионска лига