Намери ни
To Top

Ливърпул и Юнайтед не се победиха в постно дерби на „Анфийлд“

Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед не оправдаха очакванията за зрелищен футбол и завършиха наравно 0:0 в голямото дерби от програмата на 8-ия кръг на английската Висша лига.

Двубоят на „Анфийлд“ започна с тактическо надлъгване. Интересните положения пред двете врати липсваха и като цяло играта през първото полувреме бе доста скучна. След първите 45 минути точните удари в мача бяха само два.


След почивката възпитаниците на Юрген Клоп превключиха на по-висока предавка и заиграха по-активно. В 59-ата минута Емре Джан от състава на червените получи добра възможност да открие резултата, но Давид де Хеа се намеси блестящо и успя да блокира опасния удар на немския полузащитник.

Последва ново важно спасяване на испанския страж на червените дяволи, този път след изстрел на Филипе Коутиньо. Мърсисайдци продължиха натиска си в търсене на гола, но усилията им не дадоха резултат и последният съдийски сигнал на Антъни Тейлър прозвуча при нулево равенство.

Така Ливърпул пропусна възможността да се изкачи на върха на класирането и остана на 2 точки зад лидерите Манчестър Сити и Арсенал. След мачовете от 8-ия кръг мърсисайдци заемат 4-о място със 17 пункта, а червените дяволи са 7-и с 14.

Ощр от категория Футбол