Намери ни
To Top

Близнаците Братоеви поемат към Бургас?

С удоволствие бихме ги взели, но не сме водили официални разговори, призна Сашо Везенков

Нефтохимик е пред възможността да направи сериозна крачка към шампионската титла през този сезон във волейболното ни първенство. Носителят на Купата на България възнамерява да отправи оферта към бившите национали – близнаците Георги и Валентин Братоеви.

Първият бе освободен миналата седмица от полския Шчечин, докато брат му се възстановява от травма на ходилото.

ЦСКА – Хебър 3:1+34

Очакваше се двамата да подсилят ЦСКА, докато си намерят клубове в чужбина, и евентуално да изиграят няколко срещи с армейците в родното първенство.


Посрещачът Валентин дори води подготовка с червените, макар и не пълноценна, а разпределител №1 на олимпиадата в Лондон се закани, че ще се прибере в родината си и ще стане шампион. По всичко изглежда обаче, че това няма да е с тима на Сашо Попов, а с този на Петър Дочев.

„На този етап не сме водили официални разговори с тях. Разбира се, че при възможност бихме ги взели, защото това би означавало да се подсилим много сериозно. Ценя високо качествата им и всеки клуб в България би искал да разполага с такива волейболисти. Има време до края на седмицата, ще видим какво ще се случи”, загатна пред „Тема Спорт” директорът на ОСК Лукойл Сашо Везенков.

ЦСКА-Лукойл Бургас

Треньорът на ЦСКА Сашо Попов пък допълни: „Двамата са свободни да играят за който отбор преценят. Не съм говорил с тях, така че не знам за вариант Нефтохимик. Още от самото начало, когато стана ясно, че Валентин започва подготовка с нас, ви казах, че ще бъде страхотно, ако остане, но ние нямаме финансовите възможности на други клубове в България, да не говорим за чужбина. Същото се отнася и за Ники Николов, който вече замина за Русия”. Централният блокировач отива в местния Енисей (Красноярск), който след първите три кръга заема 13-о място с 3 поражения по 2:3 гейма.

Ощр от категория Волейбол