Намери ни
To Top

Роналдо вилнее за португалска фиеста срещу слабак

Европейският шампион Португалия записа първата си победа в световните квалификации в група „В“. Тази вечер отборът на Фернандо Сантош разби с 6:0 аутсайдера в групата Андора. Големият герой за домакините отново бе звездата на тима Кристиано Роналдо, който заби четири от шестте попадения във 2-ата, 3-ата, 47-ата и 68-ата минута. Освен него се разписаха и Жоао Кансело в 44-ата и Андре Силва в 86-ата минута.


Гостите пък завършиха срещата с 9 души на терена, след като двама играчи си изкараха червени картони през втората част.

Португалия започна мощно с два гола от съблекалнята. Още във 2-ата минута след центриране от корнер вратарят изби, но право на крака на Роналдо, който от воле прати топката в мрежата за 1:0. Само минута по-късно Роналдо отново бе в прегръдките на съотборниците си, след като с глава засече центриране на Рикардо Куарешма и удвои преднината на своя тим.

Домакините продължиха да се забавляват на терена и в 28-ата минута Рафаел Герейро направи страхотен пропуск с глава отблизо, но и вратарят Хосеп Гомес се отличи с прекрасно спасяване. В 36-ата минута резултатът можеше да бъде увеличен, ако ударът с глава на Андре Силва не се бе отбил от гредата. В 44-ата минута третият гол за Португалия най-накрая стана факт. Жоао Кансело бе изведен на скорост в наказателното поле и от малък ъгъл успя да промуши топката покрай плонжа на вратаря за 3:0.

Още в началото на втората част португалците отбелязаха четвърти гол и негов автор отново бе Роналдо. В 47-ата минута Андре Гомеш центрира и нападателят на Реал Мадрид от движение засече кълбото в мрежата.

В 62-ата минута гостите останаха с човек по-малко, като Жорди Рубио получи втори жълт и червен картон за остро влизане в краката на Роналдо в средата на терена.

В 68-ата минута Кристиано се отчете и с четвърти гол. Топката бе центрирана в пеналта, където Жозе Фонте свали за Роналдо и той отблизо направи резултата 5:0.

В 71-ата минута Андора още повече усложни ситуацията си на терена, след като и Ребес бе изгонен с червен картон.

В 86-ата минута Андре Силва оформи крайното 6:0 с добавка отблизо след силен удар от фаул на Роналдо, който бе избит от вратаря, но след това играчът на Порто нямаше как да сгреши, въпреки самоотвержената игра на защитник на Андора.

Така Португалия записа първи три точки в актива си и се изкачи до 3-ото място във временното класиране. Андора остава на дъното с нула точки.

Ощр от категория Футбол