Намери ни
To Top

Стоянов: Хората видяха, че Лудогорец умее да играе футбол

Вратарят на Лудогорец Владо Стоянов заяви, че съотборниците му не трябва да са с наведени глави въпреки загубата от ПСЖ и заяви, че високите очаквания към отбора идват не от феновете от журналисти, които той определи като „лаици“.

„ПСЖ е отбор, който е топ ниво в Европа и са го доказали. Както видяхте, те играят колкото им трябва. На първо място трябва да имаш доста голяма доза късмет срещу такива отбори, а днес късметът не беше на наша страна.


Вместо да изравним, в следващата атака влезе топка в скобата. Когато няма късмет, наистина си обречен срещу такива отбори.“

„Нотка на съжаление не може да има, това е ПСЖ, без да обиждам другите отбори. На всеки се случва да изпуска дузпа, не може да се сърдим на Моци. Това са футболисти от топ ниво, те са добре във всеки компонент, не мога да кажа, че ни е било лесно в някоя ситуация“, добави вратарят. „Смятам, че и хората на стадиона видяха, че Лудогорец е отбор, който умее да играе футбол: и може да се привопоставя на отбори като ПСЖ и Реал. Днес всички дадоха 100% от себе си, не бива да сме с наведени глави. Не можем да сме доволни от загуба, но трябва да си извлечем поуките. Ние сме го показали още първата си година в Лига Европа, че се раздаваме напълно и искаме най-доброто. Всички вътрешно се надявахме да вземем нещо от ПСЖ, можеше и да стане, но дори и да бяхме изравнили, няма гаранция, че щяхме да вземем точката.“

Според стража на Лудогорец, високите очаквания към отбора не са на феновете, а по-скоро на хората от медийните среди. „На някои журналисти и така наречени специалисти, според мен пълни лаици, им се вдигнаха очакванията и смятат, че ние сме някакъв голям отбор и пишем, че ПСЖ и Реал са в кризи. Това само в България го има. Надявам се следващия мач да изненадаме Арсенал. Свикнал съм през годините да ме оплюват хора, които нямат нищо общо с вратарската професия, но аз не съм човек, който се крие и съм си признавал вината.“, заяви Стоянов.

Ощр от категория Шампионска лига