Намери ни
To Top

Демирева: Вече ще гоня скокове над 2 метра

„Тази година предполагам, че ще бъде по-лесно, тъй като започвам от друго ниво. Вече ще гоним скокове от 2 метра и над 2 метра“, сподели олимпийската сребърна медалистка Мирела Демирева, която днес бе наградена за спортист номер 1 на месец август.

Лекоатлетката получи приза с пълно единодушие между гласувалите редакции, след като сензационно се пребори за второто място в скока на височина в Рио де Жанейро, а само един фал повече в картата я раздели от златото. „Имам още седмица и половина почивка, признавам, че съм изморена от цялото това внимание, не съм свикнала.


Ще започна подготовката си в България, а на 10 октомври се прибирам в Холандия. Тази година предполагам, че ще бъде по-лесно, тъй като започвам от друго ниво. Вече ще гоним скокове от 2 метра и над 2 метра. Би било по-лесно, тъй като технически вече съм на друго ниво, мисълта ми е на друго ниво, имам много по-голямо самочувствие, така че предполагам, че ще се получат изключително лесно нещата“, сподели очакванията си за следващия сезон Демирева.

Мирела коментира условията за трениране в България, както и в Холандия, където се подготвя тя.

„На първо време смятам, че е необходима стратегия за развитие на спорта, включително и в дългосрочна перспектива, но смятам, че трябва да се направи нещо и моментално. Голям проблем е, че в София няма зала. Сега е дадено обещание, че зала Фестивална ще бъде отворена. В действителност за висок скок ти трябва скочище, трябва ти пространство за това скочище. В зала Фестивална това се случваше, аз си спомням как сме скачали там, беше напълно нормално като условия. В момента да се тренира висок скок в София е почти невъзможно по време на зимния сезон. В Холандия условията не са луксозни, има стадион, има няколко скочища за висок скок, има едно хале, което клубът притежава. Има скочища, има зала за силова подготовка и това. Нещо изключително елементарно, нищо луксозно. Искам да вярвам и силно се надявам, че обещанието за зала Фестивална ще се случи, защото българската лека атлетика има нужда и заслужава да има зала“, каза сребърната медалистка от Рио.

Ощр от категория Спорт