Намери ни
To Top

Глушков и Минчев доволни от националите

Президентът на баскетболната ни федерация Георги Глушков е доволен от цялостното представяне на националите в квалификациите. След като стана ясно, че трикольорите няма да играят на европейското догодина, той постави за цел пред тях запазване на третата позиция, при това с победа в последния двубой в Косово.

“Това, което ме прави щастлив, е че показахме дух. След като Везенков и Дий Бост напуснаха тима, а това направи и Станимир Маринов, имаше сериозна опасност моралът в състава да падне и да се изгуби желанието за игра.


Както в края на мача със Словения, така и цялостното поведение в Косово показаха, че тези момчета искат да се доказват. Доволен съм че не се сринаха. Видяхме едно израстване в Сашо Янев, в Асен Великов. Обнадежден съм от това, което виждам, и вярвам, че догодина в предварителните квалификации ще поситгнем добри резултати. Целта е класиране сред първите 8 там”, обяви Глушков.

Селекционерът на тима Любо Минчев също изрази задоволство от показаното от неговия тим. “Остава горчилката, че не се класирахме на европейското. Много го искахме, но колкото бяхме близо, толкова и далеч. Трябва много да робтим през следващия сезон, за да може тези момчета да продължат да прогресират. Хубаво е, че завършихме с победа, защото тя бе важна за самите играчи. Да разберат, че могат и да си повярват. Имаме потенциал, но само от нас и момчетата зависи да продължат във възходяща линия.”

“Тема Спорт”

Ощр от категория Баскетбол