Намери ни
To Top

Серина: Ако проблемът бе в умората, би трябвало да се занимавам с друго

Световната №1 при тенистките Серина Уилямс от Съединените щати заяви след отпадането си от Откритото първенство на Съединените щати по тенис, че умората не е причина за загубата й.

На полуфиналите на последния за годината турнир от Големия шлем по-малката от сестрите Уилямс бе победена от Каролина Плишкова от Чехия с 6:2, 7:6(5).

След загубата Серина Уилямс сдаде и първото място в световната ранглиста, където от началото на следващата седмица ще се изкачи финалистката в Ню Йорк Анджелик Кербер от Германия.

След мача си пред сайта на Женската тенис асоциация американката коментира, че в последните месеци има сериозни проблеми с лявото си коляно, което й се е отразило.


Тя добави, че не е била уморена и това не е причина за поражението й. По-малката от сестрите Уилямс добави, че ако трябва да се оправдава с умора, би трябвало да се занимава с друго, а не с професионален тенис.

Серина Уилямс отдаде дължимото и на съперничката си. Тя каза, че Плишкова в последните години демонстрира класа и не е случайно, че е постигнала няколко страхотни победи. Преди година е била много близо до финалите на турнирите.

Американките добави, че е възможно 2016 година да е именно на чехкинята, а доказателството за това да е Откритото първенство на Съединените щати.

Ощр от категория Тенис