Намери ни
To Top

Време е за 1/2-финалните схватки

Тази нощ ще станат ясни имената на двете финалистки на Откритото първенство на САЩ по тенис. В 2,00 часа една срещу друга в първия 1/2-финал ще се изправят Серина Уилямс (САЩ) и Каролина Плишкова (Чехия). Веднага след приключването на тeхния сблъсък на „Артър Аш Стейдиъм“ в Ню Йорк ще излязат Каролин Вожняцки (Дания) и Анжелик Кербер (Германия). Вероятно това ще се случи около 4,00 часа българско време.


Какво показва статистиката от досегашните мачове между 1/2-финалните двойки?
Серина, която преследва седми трофей от US Open и общо 23-и от Големия шлем, е играла само веднъж срещу 24-годишната Плишкова. Заемашата 11-ата позиция в класацията на WTA чехкиня губи с 5:7, 2:6 срещу Уилямс на 1/8-финалите в Станфърд през 2014-а. „Серина е невероятна, може да направи 50 печеливши удара и ти да няма какво да сториш. Надявам се все пак да се открият някакви шансове пред мен, да се възползвам и да съм агресивна на корта“, коментира Плишкова.

Самата Серина също имаше какво да каже преди двубоя тази нощ. „Сервисът й е наистина добър, има скорост и освен това пласира началния си удар чудесно. Дано да разчета намеренията й и да играя добре“, каза световната номер 1.

Другата 1/2-финална двойка има далеч по-дълго съперничество. Кербер и Вожняцки са приятелки извън корта, но това не пречи да са имали оспорвани дуели помежду си. Мачовете им са общо 12, като в 7 от случаите германката е излизала крайна победителка. За последно са се срещали през миналия сезон в Пекин, когато Кербер печели с 6:2, 6:3. Сега има и значителна разлика в позициите на двете в ранглистата – германката е под номер 2, а заради различни травми и доста слаб сезон Вожняцки се срина до 74-ото място.

„Анжелик прави невероятен сезон и няма съмнение, че ще ми е трудно да я победя. Все пак ще опитам с всички сили да го сторя, заяви датчанката. – Никога не съм спирала да вярвам, че мога. Различното сега е, че за мен по-важно е да се наслаждавам на времето си на корта. Преди не беше така. Важно е да се забавляваме“, отбеляза бившата номер 1 в света.

Кербер, която може да измести Серина от върха в световната ранглиста, също имаше какво да сподели по темата. „Сега съм съвсем различна тенисистка в сравнение с 2011-а (б. р. когато отново бе 1/2-финалистка в Ню Йорк). Имам самочувствие. Знам как да печеля важните мачове. Знам какво да е да играеш на „Артър Аш Стейдиъм“. Сега ми е много по-приятно да съм на корта.“

Ощр от категория Тенис