Намери ни
To Top

ТК „Плавен 90“ се включи отново в програмата „Тенисът – спорт за всички“

ТК „Плавен 90“ се включи за втора поредна година в програмата „Тенисът – спорт за всички“ на БФТ и Министерството на младежта и спорта. При първото й издание в клуба са сформирани три групи с общо 39 деца. Тази година обаче в клуба залагат повече на качеството, отколкото на количеството и затова бройката е намалена до 28 деца. С тях работят двама треньори – Здравко Георгиев води две групи, а Валентин Иванов – една.


В клуба са в началото на изпълнение на плана от 24 занимания, които трябва да премине всяко едно дете по програмата до края на септември. Те се провеждат всеки вторник и четвъртък.

„Има много голям интерес към тази програма. Не успяваме дори да включим всички желаещи, тъй като не можем да увеличаваме безкрайно групите. – сподели зам.председателят на клуба Тодор Бешевишки. – Програмата е много полезна, защото децата от нея (между 6 и 12 г.) първо се научават да играят тенис. Ние обръщаме и специално внимание на по-малките (6-8 г.), за да може като завърши програмата, да включим от тях в следващите нива на подготовка – тенис училището и детско-юношеската школа. Това са бъдещите ни състезатели, които ще защитават нашия клуб, а Дай Боже – и България“, допълни Бешевишки.

От миналата година 6 деца, започнали по програмата, са продължили с по-сериозните занимания. 3 от тях пък бяха включени в отбора на клуба, който се нареди на второ място във финалите на отборното първенство до 10 г.

В началото на всяка учебна година ТК „Плевен 90“ прави акция по училищата, раздава листовки с условията за обучение в клуба, за да събере желаещите да тренират деца. Очакванията за предстоящия сезон е да се обхванат около 50 деца за групите за начално подготовка.

В клуба има 21 картотекирани млади тенисисти, които играят в турнирите на федерацията и международни изяви. Благодарение на тях през 2015 г. ТК „Плевен 90“ участва в цели 5 отборни първенства за всички възрасти при подрастващите, с което не може да се похвали всеки клуб в страната. Сега отбори на клуба играха в държавните до 10, където стана втори, и до 12 г., където завърши четвърти.

И в двата отбора играят 9-годишните Роси Денчева и Йоана Константинова, на които се възлагат доста надежда, а също и на 12-годишната Цвета Радева, която беше и капитан на отбора в своята възраст.

Освен в програмата „Тенисът – спорт за всички“ на БФТ и ММС, клубът участва и в програма на общината, според която всеки вторник преди обед предоставя кортовете си безплатно за плевенските деца и дори осигурява треньор.

Ощр от категория Тенис