Намери ни
To Top

Втора поредна титла за Никос от турнирите на Weekend tour 2016

Гъркът Никос Панетимитакис спечели втора поредна титла от веригата по тенис за любители Weekend Tour 2016. Поредицата от състезания, която дава възможност да съчетаете практикуването на любимия ви спорт с активна почивка, продължи със събитие в град Правец – РИУ Правец Оупен.

Преди малко повече от месец Никос спечели първото място в Хисар, а сега затвърди впечатленията, че се намира в отлична форма. През отминалия уикенд той показа чудесните си умения и след 3 категорични победи в груповата фаза си уреди среща на 1/4-финалите с един от най-редовните участници в събитията на Weekend Tour – Красимир Минтов.


За разлика от миналата година, когато бившият национал по тенис на маса от Казанлък спечели няколко турнира, през тази той все още няма отличие. И в този турнир, също както в Хисаря, Краси не успя да спре устрема на противника си.

Панетимитакис се справи по-лесно с Омуртаг Даркчиев, с което си гарантира място на финала. Заслужава да се отбележи силното представяне на участниците от Пловдив, към които спада и Омуртаг. Общо трима представители на Града под тепетата достигнаха до полуфиналите, като Йордан Пичуров спечели двубоя срещу Едуард Ованес с 6:3. Статистиката на Йордан срещу Никос бе категорично в полза на гърка, който оправда ролята си на фаворит и завоюва титлата, въпреки сърцата игра и отдаденост на неговия съперник. С това той спечели и голямата награда – почивка в Хотел РИУ Правец.

Силни аплодисменти обра актьорът Ненчо Балабанов, който също се включи в турнира, което бе и неговият дебют в тенис състезание. Той получи и специална поощрителна награда от основния спонсор на веригата. От своя страна, популярният артист обеща, че ще продължи да тренира и отново ще се включи в турнирите на Weekend Tour с амбиция за спечелване на първо място.

Огромно положително впечатление направи интересът на участниците към състезанието при смесените двойки. Общо 12 тандема се записаха, като след вълнуващи и много емоционални мачове до титлата се добраха Тенева и Бабачев. На финала те надиграха шампионите от Сандански Бончева и Балтов, въпреки че Бабачев разтегна мускул още в първия състезателен ден. Той жертва участието си на сингъл, за да бъде максимално пълноценен и в помощ на своята партньорка в битката при смесените двойки.

В състезанието на сингъл при дамите в спор за място на финала една срещу друга се изправиха сестри Бончеви, а другото място в битката за отличието си оспорваха Диана Митева и Анелия Тенева. До последния мач достигнаха Стефка Бончева и Анелия Тенева, но двубоят така и не се състоя поради невъзможност на Анелия да изиграе този двубой. Нейните сили бяха изчерпани след финала на двойки. Изцяло в духа на веригата Weekend Tour, където най-важното е доброто настроение, спортсменството и приятните емоции на корта, Стефка подари голямата награда – почивка за двама в РИУ Правец, на своята съперничка.

Освен големите награди, предоставени от домакините на комплекса, генералният спонсор БАБОЛАТ раздаде ваучери на стойност 350 лева. В тях се включва и поощрителният чек за атрактивен танц по време на традиционното парти, който напълно заслужено прибра отново Тихомир Казаков. Всички участници получиха подаръци, а финалистите и едномесечни карти, с които ще имат достъп до над 270 спортни клуба в цялата страна.

Ако искате и вие да станете част от позитивната емоция на Weekend Tour, може да заявите присъствие в някой от последните два турнира до края на сезона. Подробности може да намерите тук: www.weekendtour.bg.

Ощр от категория Тенис