Намери ни
To Top

България с драматична загуба от световния шампион

Волейболните ни националки до 22 години пропуснаха отличен шанс да се поздравят с победа над световния шампион Италия. Селекцията на Николай Иванов водеше с 2:0 гейма във важната световна квалификация в Сърбия и дори имаха и мачбол в третия гейм при 24:23, но в крайна сметка отстъпиха с 2:3 гейма (25:22, 25:20, 24:26, 14:25, 11:15).

За нашите това беше втори мач от турнира, провеждащ се в град Върнячка Баня.

Най-полезна за България беше Силвана Чаушева с 20 точки (3 аса и 40% ефективност в атака), а Мирослава Паскова, която игра до четвъртия гейм, добави 17 точки.


Успехът за Италия е още по-сладък, като се има предвид, че за двубоя с България днес бяха лишени от една от основните си нападателки – Витория Пиани, която се контузи вчера срещу Полша. Освен това, на турнира в Сърбия „Скуадра адзура“ играе с по-млад състав от съперниците – с този до 19 години, който е световен шампион при девойките младша възраст от 2015 г.

Активът на България е 3 точки след победата вчера над Сърбия с 3:2 гейма и загубата днес от Италия. Волейболистките на „Скуадра адзура“ до момента имат два успеха на световната квалификация в Сърбия.

Утре България се изправя срещу Хърватия в третата си среща от турнира – от 16:00 часа наше време.

Припомняме, че само първите два отбора в крайното класиране ще спечелят визи за Световното в Словения през 2017 година.

Ощр от категория Волейбол