Намери ни
To Top

Украйна без най-голямата си звезда срещу България

Алекс Лен, Джоел Боломбой и Дрером Рандъл няма да играят за Украйня в квалификациите за ЕвроБаскет 2017. В тяхно отсъствие големите звезди на отбора ще бъдат Кирило Фесенко и Вячеслав Крацов. Украинците са съперник на България в пресявките, които ще се проведат през септември. В групата са още Косово и Словения.


Първоначалните очаквания сочеха, че Лен, който играе за Финикс Сънс и Боломбой, който бе избран в тазгодишния НБА Драфт ще подсилят националния тим, но това няма да се случи. Лен записа най-силната си година откакто е в НБА с 9.0 точки, 7.6 борби и 1.2 асистенции в 78 мача за Финикс.

Фесенко беше един от най-полезните играчи на тима на Евробаскет 2015, а Кравцов изигра силен шампионат на Европа през 2013 година. Поради контузии от състава опадат Серхий Гладир, Егор Зайцев и Димитри Хлебов.

Новото попълнение на българския шампион Лукойл Академик Максим Корнийенко също е в тима. Максим Пустозвонов и Олександър Липовий също имат здравословни проблеми, но в лагера на Украйна се надяват те да се възстановят до началото на квалификациите.

Ощр от категория Баскетбол