Намери ни
To Top

Везенков идва в националния на 1 август

Баскетболната ни звезда Александър Везенков ще се присъедини към лагер на националния отбор за предстоящите евроквалификации на 1 август. Селекционерът Любомир Минчев събира днес избраниците си за първа тренировка в Стара Загора, но 206-сантиметровото тежко крило на Барселона е получило разрешение да се включи по-късно в подготовката, пише “Телеграф”.

Още при обявяването на състава за мачовете срещу Словения, Украйна и Косово в престоящите квалификации, Минчев призна, че звездата на тима ни ще пристигне по-късно от останалите. Това се дължи на индивидуалната подготовка, която Везенков провежда в САЩ за втора поредна година.


От БФБ са получили уверение от крилото на Барса, че ще е на разположение на селекционера на 1 август, две седмици след началото на подготовката. Това означава, че Везенков ще разполага с 4 дни да се сработи със съотборниците си, ако Минчев реши да го пусне в игра още в първата контрола с Македония на 5 август в Самоков.

В Стара Загора за първата си тренировка с националния ни отбор днес ще рпеистигнат двамата американци Джейсън Уошбърн и Дий Бост. Двамата преминаха вчера медицински прегледи в София и ще бъдат на разположение на Любомир Минчев за подготовката. Все още обаче се очакват българските паспорти на дуото, за да може те да играят и в квалификациите, които стартират на 31 август с гостуване в Украйна.

“Задействали сме всички процедури още предварително. Документите им са изпратени, но сега текат различни проверки – на комисии, на НСО. Следят под лупа всичко”, каза за “Телеграф” президентът на федерацията Георги Глушков.

Ощр от категория Баскетбол