Намери ни
To Top

Вики Томова на финал в Будапеща

Викторя Томова ще играе за първи път в кариерата си на финал на турнир с награден фонд 100 000 долара. Днес тя продължи победната си серия в Будапеща, след като надделя с 6:4, 6:4 срещу румънката Николета Даскалу на полуфиналите след 1 час и 22 минути игра.

С този успех 21-годишната софиянка си осигури 80 точки за световната ранглиста и 8108 долара от наградния фонд. Следващата седмица Вики за първи път ще се озове в топ 200 на женската ранглиста и ще отбележи ново рекордно класиране.


За нея това бе девета поредна победа, след като последното й участие, което отново бе в Унгария, завърши с титла.

Във финала Томова може да се изправи срещу Елица Костова, която се изправя срещу унгарката Фани Столар в другия полуфинал.

В началото на днешния двубой Виктория трябваше да се спавя с мощния начален удар на Даскалу. Румънката стартира с 3 аса, но това не продължи дълго. Българката проби в третия гейм и след това поведе с 3:1. Последва изравняване за 3:3, след което и двете тенисистки имаха проблеми при своите сервис геймове. При 5:4 за Томова съперничката й поиска медициски таймаут. При завръщането на корта Вики успя да си вземе гейма и да затвори сета.

След първата част физиотерапевтът на турнира отново бе при Даскалу. За втори път тази седмица на тенисистка, която излиза срещу българката, й се налага да иска медициска помощ.

Румънката започна силно втория сет и отново успя да пласира някои от мощните си сервиси. След ранен пробив тя поведе с 3:0 и след това с 4:1. Развоят не притесни Томова, тя върна пробива и изравни за 4:4, а след това стигна до крайния успех, като направи серия от пет поредни гейма.

Ощр от категория Тенис