Намери ни
To Top

Никс пазаруват от Испания

Ню Йорк Никс привлече двама играчи от първенството на Испания. Гийермо Ернангомес и Миндаугас Кузминскас ще продължат кариерата си в НБА, след като в последните години бяха сред най-добрите баскетболисти в Лига АСВ.

22-годишният Ернангомес бе избран от Филаделфия под №35 в Драфта през 2015 година, а след това Никс се сдобиха с правата му. Испанецът е висок 211 сантиметра, а в родината си е играл с младата звезда на нюйоркчани Кристапс Порзингис.


Двамата са съотборници в Севиля между 2013 и 2015 година.

Ернангомес стана шампион с Реал (Мадрид) през последния сезон, записвайки по 5.7 точки и 3.3 борби в 34 мача. По-малкият му брат Хуан бе избран от Денвър в тазгодишния Драфт.

Кузминскас е на 26 години и не е избиран в Драфта. Литовецът прекара последните три сезона като един от лидерите на Уникаха (Малага), а преди това е играл за Жалгирис (Каунас). Има два сребърни медала от Европейски първенства с националния отбор на родината си. Висок е 205 сантиметра и играе като леко крило, а през сезон 2015/2016 бе сред водещите реализатора на андалусийците с 10.3 точки, 3.0 борби и 1.1 асистенции в 36 двубоя в Испания.

Ощр от категория Баскетбол