Намери ни
To Top

Дюрант: Разочаровам много хора, но това е правилното решение

Кевин Дюрант оповести преминаването си в Голдън Стейт Уориърс, с което сътвори истинска суматоха в социалните мрежи и хиляди коментари от специалисти и фенове. Крилото изложи причините за решението си в специален материал за The Players’ Tribune. Ето го и него:

„Това бяха най-предизвикателните няколко седмици в професионалната ми кариера. Отлично разбирам, че бях на кръстопът в еволюцията ми като играч и като човек и че изборите са изключително трудни.


Не разбирах единствено разнообразните емоции, които ще усетя по време на този процес.

Основната отправна точка, която имах предвид при това решение беше базирана на потенциала за развитието ми като играч, а това винаги ме е насочвало в правилната посока. Но също така се намирам в такъв етап от живота си, при който е от еднакво значение да окуража и развитието си като човек. Да напусна комфортната си зона в нов град и нова общност, която предлага най-голяма възможност за личносното ми израстване и принос. С оглед на това реших, че ще се присъединя към Голдън Стейт Уориърс.

Родом съм от Вашингтон, но реално израснах в Оклахома Сити. Този град ми даде изключително много, там научих много неща за семейството, научих какво е да си мъж. Няма думи, с които мога да опиша какво означава за мен организацията и общността и какво място ще имат в живота ми и сърцето ми завинаги. Спомените и приятелствата са неща, които се простират далеч отвъд играта. Тези безценни взаимоотношения са това, което направи решението ми още по-предизвикателно.

Боли ме, че разочаровам толкова много хора с този избор, но вярвам, че правя това, което усещам като правилно в този момент от живота и кариерата си.

Оклахома Сити ще ми липсва. Ще ми липсва ролята, която имах в изграждането на този забележителен отбор. Завинаги ще се пазя грижливо връзките, които изградих в тази организация – приятелите и съотборниците, с които излизах на битка в продължение на девет години и всичките тези фенове и хора от града. Те винаги ме подкрепяха безусловно и няма как да бъда по-благодарен за това от какво значение са били за мен и семейството ми“, написа Дюрант.

Ощр от категория Баскетбол