Намери ни
To Top

Дел Потро отново е сред големите

Хуан Мартин Дел Потро постигна най-голямата си победа след завръщането си на корта. Аржентинецът, който в момента е 165-и в световната ранглиста, отстрани Стан Вавринка и се класира за третия кръг на „Уимбълдън“. 27-годишният Дел Потро спечели с 3:6, 6:3, 7:6 (2), 6:3 в първия си турнир от Големия шлем от 2 години и половина.

Хуан Мартин и Вавринка са двама от тримата тенисисти с титли от Големия шлем след старта на ерата на Федерер и Надал.


Аржентинецът стана шампион на US Open през 2009 г., но след това проблеми с китката и три операции поставиха под сериозни съмнения кариерата му. Това бе една от причините публиката да стане на крака, за да го изпрати след днешния му успех.

Стан, който е поставен под номер 4 в основната схема, започна добре срещата и спечели първия сет. Съперникът му обаче играеше все по-силно и бързо изравни сетовете, а след като измъкна третата част след тайбрек, имаше предимство. Швейцарецът не намери отговор на мощните удари на Дел Потро, но и не показа най-добрия си тенис. Той трябваше да се предаде след 2 часа и 44 минути игра.

„Чувството е изключително. Победих един от най-добрите тенисисти през последните години. Не съм го очаквал“, сподели Дел Потро пред BBC след успеха си.

„Заиграх много по-добре след първия сет. Наслаждавах се на мача, на публиката. Толкова съм щастлив. Това е най-емоциалната победа в кариерата ми. След последната операция не знаех дали някога отново ще съм в тази позиция. Отново играя тенис и се чувствам жив. В третия кръг съм в първия Шлем от 3 години. Нещата може би се развиват по-бързо от очакваното“, допълни аржентинецът.

Ощр от категория Тенис