Намери ни
To Top

Любо Ганев: На националите им липсва мотивация

Мъжкият национален отбор по волейбол започна с четири загуби своето участие в Световната лига. Тимът беше надигран от Иран с 1:3 в четвъртък вечерта. Двубоят се игра на турнира в Сърбия. Легендарният диагонал Любо Ганев остана много учуден от подобни резултати и най-вече играта.


„Не показахме това, което можем – сподели Лупо. – Надявам се в оставащите мачове нещата да тръгнат. Не достигат мотивация и увереност. Дано в другите двубои момчетата да покажат различен облик. Отдавам това на тоталното подмладяване. Много от основните състезатели ги няма, но това не трябва да е оправдание. Ние свикнахме през последните години 3-4 от звездите в тима да ги няма. Било то поради контузии или други причини. Това не е причина за промяна на желанието за игра“.

България беше надвита от Полша (1:3), Сърбия (0:3 и Русия (1:3). След редакционното приключване на броя възпитаниците на Пламен Константинов отново играха със сърбите, а днес от 17 часа е двубоят с Бразилия.

„Контузията на Тодор Скримоов оказа влияние, защото той е един от основните стълбове в нападение и със своя сервис – смята Любо Ганев. – Активът ни до момента не е добър. Много е важно да спечелим колкото се може повече мачове, за да не се притесняваме за нашето място в Световната лига през следващата година. Освен това точките в ранглистата ще ни помогнат за по-добро позициониране“.

Ганев винаги е бил талисман на националите. Той беше водач на тима за Олимпиадата в Лондон, когато България направи страхотни мачове и завърши на четвърто място.

„Отивамм да ги подкрепям срещу Бразилия – призна Ганев. – След това ще пътувам с тях за турнето в САЩ“.

Огнян ГЕОРГИЕВ, в.“България Днес“

Ощр от категория Волейбол