Намери ни
To Top

Григор Димитров започва срещу квалификант на Уимбълдън

Григор Димитров започва участието си на Уимбълдън срещу квалификант. Това отреди тегленият днес жребий. Копил, Павлашек, Фратанджело, Албот, Нишиока, Роже-Васлен, Лацко, Хачанов, Бемелманс, Сейвил и Медведев са сред възможните опоненти на първата ни ракета.

Във втория кръг евентуален съперник на българина е неудобният му Жил Симон или победилия го в Куинс Янко Типсаревич.


Българинът, който е в горната половина на таблицата, може да се изправи срещу добрия си приятел Гаел Монфис в третия кръг, а възможният осминафинал е с Роджър Федерер.

Новак Джокович ще стартира защитата на титлата си срещу представителя на домакините Джеймс Уорд. Евентуалният четвъртфинал е с финалиста от Куинс Милош Ронич, а полуфиналът – с Роджър Федерер. Но преди това потенциални съперници на Ноле се Адриан Манарино, Сам Куери и Давид Ферер.

Поставеният под №2 Анди Мъри също стартира срещу британец – Лиъм Броуди. Шотландецът би могъл да срещне на осминафинал Ник Кирьос, а в тази осмина на схемата са още Фелисиано Лопес, Дъстин Браун и Радек Щепанек. Евентуален противник на Мъри на четвъртфинал е Ришар Гаске или Джо-Вилфрид Цонга.

Федерер започва срещу Гуидо Пея, а във втория кръг при успех ще се изправи срещу Рикардас Беранкис или квалификант. За да стигне до четвъртфинал той може да срещне Александър Долгополов и Жил Симон. На четвъртфиналите е възможен сблъсък с Кей Нишикори.

В третата четвъртина най-високо поставените са Стан Вавринка и Доминик Тийм, но австриецът получи кошмарен жребий и още в първи кръг среща шампиона от Хале Флориан Майер, който го победи на полуфинал в същия турнир.

Вавринка пък открива срещу младия Тейлър Фриц, а във втори кръг е възможен мач срещу Хуан Мартин дел Потро, който от своя страна започва със Стефан Робер. В тази четвъртина е и Томаш Бердих, който би могъл да се изправи срещу Тийм на осминафинал. Прави впечатление също така двубоят от първи кръг между Бърнард Томич и Фернандо Вердаско.

Ощр от категория Тенис