Намери ни
To Top

Къртев: Амбицирани сме за реванш срещу Македония

Българският национален отбор победи Дания с 3:1 (17:25, 25:25, 26:24, 25:15) в първия си мач от Европейската лига в Скопие. Тимът ни допусна голям брой грешки и загуби първия гейм с 17:25, но след това подобри значително представянето си, за да се поздрави с трети успех в тазгодишното издание на турнира. С 10 точки, от които 3 блокади, допринесе Николай Къртев. Центърът имаше 38 градуса темперaтура в четвъртък сутринта, но това не му попречи да бъде сред най-добрите на полето.



„В първия гейм датчаните бяха много събрани и успяха да ни затруднят максимално. Моето мнение е, че във втория вече се отпуснахме, показахме нашата игра и проведохме много по-спокойно целия мач до края“, коментира пред сайта на БФВолейбол volleyball.bg 20-годишният състезател.

„Лъвовете“ завършиха с впечатляващите 18 блокади срещу само 5 за Дания.

„Бяхме ги разузнали много добре и на блок се представихме супер“, продължи Къртев.

Следващият съперник на тима ни е Албания. Двубоят е днес от 18:00 ч.б.в. и ще може да бъде гледан на живо на www.laola1.tv.

„Мисля, че ще успеем да ги победим чисто и няма да си усложним мача“, добави центърът.

„Искаме да вземем реванш от Македония в последния ни мач тук. Дойдоха във Варна, победиха ни и чувството не е много приятно, затова искаме да спечелим тук в Скопие“, сподели още той.

„Имах температура сутринта, но вече съм по-добре. 4-5 човека в отбора ни хвана някакъв вирус, чувстваш се отпаднал, аз вдигнах и температура, но не е нещо сериозно и състоянието ни се подобрява“, завърши Николай Къртев.

В последния си мач в събота националите играят с домакина Македония – единственият отбор, който успя да ги победи до момента. В сблъсъка между двата тима във Варна югозападните ни съседи се поздравиха с 3 точки след 3:1.

Ощр от категория Волейбол