Намери ни
To Top

Наказаха Грийн за мач №5 от финалите

Крилото на Голдън Стейт Уориърс Дреймънд Грийн ще пропусне петия мач от финала в НБА срещу тима на Кливланд Кавалиърс, съобщи Кики Вандевеге, вицепрезидент на Лигата.

Грийн получи наказанието заради удар с ръка в слабините на ЛеБрон Джеймс в края на четвъртия мач от серията, спечелен със 108:97 от Уориърс. Действията на Грийн бяха вследствие на това, че Джеймс реши да стъпи през него, докато той се изправяше от пода. Двамата играчи се спречкаха, което наложи съдиите и съотборниците им да ги разделят.


Първоначално и двамата баскетболисти получиха лични нарушения, но след като в съдийската комисия преразгледаха случая, решиха да отсъдят техническо нарушение на Джеймс и неспортсменски фал от първи вид на Грийн.

Така играчът на шампионите вече има 4 наказателни точки за груби умишлени нарушения в плейофите и автоматично получава наказание от 1 мач. Всяко следващо такова провинение на Грийн до края на серията също ще води до наказание от поне 1 мач.

Междувременно старши треньорът на Кливланд Тайрон Лу получи глоба от 25 000 долара, след като критикува съдиите на четвъртия мач от серията, заявявайки, че не са отсъдили достатъчно нарушения срещу ЛеБрон Джеймс. В двубоя Джеймс изълни само 4 наказателни удара.

Петият мач между Голдън Стейт и Кливланд е тази нощ в Оукланд. Домакините водят с 3:1 победи в серията и ако спечелят, ще станат шампиони за втора поредна година.

Ощр от категория Баскетбол