Намери ни
To Top

Трезор дари Пиронкова със златен леопард

Уникално златно бижу с авангарден принт на леопард получи най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова от Първа инвестиционна банка (ПИБ). Десетграмовото кюлче е от дизайнерска серия, разработена в швейцарска рафинерия. Колекцията е лимитирана, дело на световноизвестния художник Глен Браун. Медальонът е от най-висока проба инвестиционно злато, информира „Труд“.


Пловдивчанката стана първата българка, която стигна до четвъртфиналите на „Ролан Гарос“ от 2005 г. насам. Успехът я изкачи с 31 места в световната ранглиста – до 71-во, което й осигури участие на олимпиадата.

„Това не е награда, а послание – заяви Илона Станева, директор „Маркетинг и реклама“ на ПИБ. – В израз на благодарност, че ни направи отново горди да се чувстваме българи. Този спектакъл, който сътвори в Париж, за всички бе едно огромно преживяване. Избрахме на този медальон да има авангарден принт на леопард, защото Цвети винаги се движи като хищник на корта. Подаряваме злато с пожелание да спечели… злато и в предстоящите турнири – на „Уимбълдън“ и на Олимпиадата.“

Същевременно официалният сайт на Женската тенис асоциация излезе с коментар за фаворитите на „Уимбълдън“, в който не бе подмината и българката.

„Трябва да отдадем дължимото и да обърнем внимание на легендарната Цветана Пиронкова – пише в материала. – Тя беше на сет от финала през 2010 година, а сега идва след достигане до четвъртфиналите на „Ролан Гарос“…“

Ощр от категория Тенис