Намери ни
To Top

Четирима българи се класираха за втория кръг в Пловдив

Четирима българи се класираха за втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в град Пловдив с награден фонд 10 хиляди долара – Александър Лазов, Калоян Димитров, Габриел Донев и Димитър Кузманов.

Поставеният №1 в схемата Кузманов се наложи над португалеца Фредерико Жил (Португалия) с 4:6, 6:3, 6:0 след почти два часа игра. 31-годишният португалец, бивш №62 в света, успя да вземе първия сет след единствен пробив в десетия гейм. Жил водеше до 3:2 във втората част, но след това националът ни за купа „Дейвис“ взе десет поредни гейма, за да триумфира, като в решаващия трети сет 22-годишният пловдивчанин спечели 24 от 32 разиграни точки.



Друг национал – Александър Лазов, трети поставен, победи сънародника си Данаил Търпов с 6:3, 6:0 за 82 минути.

В още една изцяло българска двойка участващият с „уайлд кард“ Калоян Димитров надделя над квалификанта Серафим Грозев с 6:7(4), 3:1 и отказ на Грозев.

Габриел Донев, който също играе с „уайлд кард“, отстрани квалификанта Богдан Джурджевич (Германия) с 6:4, 6:1 за 76 минути.
Четиримата българи, които продължават във втория кръг, заслужиха по 1 точка за световната ранглиста и по 172 долара.
Водачите в схемата на двойки Васко Младенов (България) и Илия Вучич (Сърбия) се класираха за полуфиналите след успех над Сантиаго Мареска (Уругвай) и Горан Маркович (Сърбия) с 6:3, 6:4 за 56 минути.

Ощр от категория Тенис