Намери ни
To Top

Пиронкова: Не сме обсъждали с Григор участие на двойки на Олимпиадата

„Все още не сме обсъждали с Григор дали ще участваме на двойки на Олимпиадата, тъй като стана ясно, че ще играя там буквално преди дни”, каза Цветана Пиронкова. Най-добрата българска тенисистка при жените беше наградена днес за доброто си представяне и достигането до четвъртфинал на Ролан Гарос тази година.

„Вече започнах подготовката си на трева, макар и на изкуствена, защото в България нямаме корт с истинска. Предстои ми и турнирът в Бирмингам, където ще играя квалификации, а следващият турнир, който ще играя, е Уимбълдън.


Олимпиадата промени малко плановете ми и обмислям варианта или да изиграя един загряващ турнир в Бразилия, или да отида седмица по-рано и да се подготвя на кортовете, където ще се играе Олимпиадата. Вече официално е потвърдено, че ще участвам. Преди месец осъзнавах, че шансовете ми са доста малки, но в спорта се случва всичко и успях да си хвана последния влак за Олимпиадата. Не сме обсъждали с Григор за варианта да участваме на двойки. Не мога да кажа какви са очакванията ми за Олимпиадата, има важни турнири преди нея, за които да се концентрирам”, каза Цвети и продължи: „Определено турнирите на трева са любимата ми част от сезона и се чувствам добре на тази настилка. Тази година няма да имам най-добрата подготовка, защото вече изпуснах един турнир. Сега отивам на втори и там играя квалификации, а на третия, на който исках да участвам не мога да вляза, но в крайна сметка смятам, че ще успея да се подготвя добре, дори и да нямам много състезателни мачове. Не се притеснявам. Мисля, че имам шанс и възможност да се представя добре. За мен е важен балансът в живота. Мисля, че се справям успешно с това, както в професионалния, така и в личния живот”.

Ощр от категория Тенис