Намери ни
To Top

Пиронкова спести още 2 млн. на домакините

Паметният мач на Цветана Пиронкова срещу Агнешка Радванска спаси деня на Ролан Гарос и позволи на организаторите да си спестят още 2 млн. евро. Провалът на предния ден заради дъжд ги принуди да върнат същата сума на зрителите, които си бяха купили билети.

Времето продължи да е неблагоприятно и над организаторите надвисна заплахата да олекнат с още толкова, но отслабването на дъжда ги спаси. Те разпоредиха програмата да започне и така на централния корт „филип Шатрие“ излязоха Новак Джокович и Роберто Баутиста Агут, на „Сю-зан Ленглен“ Цвети и Радванска, а на корт 1 Саманта Стосър и Симона Халеп.


За техен късмет играта продължи 2:01 часа, което им позволи да запишат деня като успешен. Според условията зрителите могат да искат половината сума за билетите си, ако са имали възможност да гледат по-малко от 2 часа тенис, а при под 1 час организаторите трябва да върнат цялата сума.

С решението да се играе въпреки тежките условия те си спестиха нови финансови загуби, но си навлякоха нападки от Радванска и Халеп, които претърпяха поражения.

Ощр от категория Тема на деня