Намери ни
To Top

Саманта Стоусър избликна след победата срещу Цвети: Пиронкова е най-лошата…

Първата ракета на България Цветана Пиронкова загуби от Саманта Стоусър с 4-6, 6-7(6) и приключи участието си на Ролан Гарос в ¼-финалите.

Пиронкова започна добре днешния мач, като прецизната ѝ игра от дъното на корта и донесе пробив и преднина от 4-2. Пловдивчанката имаше 3 поредни възможности за втори пробив в 7-ия гейм, но ги пропусна, след което съперничката ѝ влезе в серия и взе 4 поредни гейма, за да триумфира в първия сет.

Българската тенисистка не се притесни от развоя на първата част и отново постигна ранен пробив във втория сет, за да дръпне в резултата с 3-1.


Австралийката обаче отново влезе в силна серия и взе 3 поредни гейма, за да поведе с 4-3. Двете не направиха повече пробиви до края на сета и го вкараха в тайбрек. В него Цвети започна страхотно и поведе с 5-1, но след това бе разконцентрирана в няколко точки и Стоусър успя да вземе 8 от следващите 9 точки, за да затвори мача и да се класира за полуфиналите, където ще се изправи срещу 4-та поставена Гарбине Мугуруса.

„Много съм щастлива. Пиронкова ме затрудни много. Тя е съперничката, която бе най-лоша към мен от началото на турнира. Радвам се, че успях да спечеля този много оспорван мач“, избликна от щастие 32-годишната австралийска след края на двубоя.

Ощр от категория Акценти