Намери ни
To Top

Пиронкова: Показах, че всъщност съм в добра форма

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова коментира, че сама е изненадана от представянето си на „Ролан Гарос“. Днес тя победи поставената под №2 в основната схема Агниешка Радванска (Полша) с 2:6, 6:3, 6:3 и ще спори със Саманта Стосър (Австралия) за място на полуфиналите.

„Бих казала, че съм изненадана, но мисля, че дойдох на турнира в много добра форма. Резултатите ми на предишните турнири не го показаха, но аз се чувствах добре.


И всеки път, когато представителите на медиите или приятелите ми ме питаха как се чувствам, аз им отговарях, че колкото и да е странно, се чувствам много добре. Ето, че моментът дойде и сега показах, че всъщност съм в добра форма“, коментира Цвети на пресконференция пред медиите.

„Изоставах със сет и 0:3 в резултата, но всъщност мачът беше оспорван. Мисля, че първите няколко гейма продължиха 40 минути и имах геймбол във всеки от тях. Последните три гейма минаха много бързо, имах известни проблеми с крака ми и не бях на 100% в началото на втория сет. Дъждът, разбира се, ми помогна по някакъв начин, тъй като имах нужда от почивка и от намесата на физиотерапевтите. Почивката се оказа по-дълга, отколкото очаквах, но не мога да се оплача, тя бе добре дошла за мен“, добави Пиронкова.

Ощр от категория Тема на деня