Намери ни
To Top

Гулбис победи Жоао Соуса

Ернест Гулбис победи Жоао Соуса в трисетова битка на Корт №17 на Ролан Гарос. Латвиецът почти не изпита затруднения срещу своя съперник, доминирайки по време на целия мач. Интрига имаше само във втория сет, когато силите на корта бяха напълно изравнени.

Мачът започна равностойно и двамата си размениха по два гейма.


Гулбис обаче проби при 2-2. След това записа бърз сервис гейм, не давайки нито една точка на Соуса. При 4-2 направи втори пробив и с това интригата в сета приключи. Последният гейм латвиецът не допусна изненада и спечели с 2-6.

Вторият сет се оказа единствения по-интересен и равностоен. Соуса си беше взел бележка и не допускаше грешки първите 10 гейма. При 5-5 обаче Гулбис поведе 0-40 и въпреки че почти допусна изравняване, направи пробив. След това спечели подаването си и поведе с 0-2 в сетовете.

Третият сет започна с пробив на Соуса, но още в следващия гейм Гулбис поправи грешката си и върна пробива. Ключовите моменти за него дойдоха при 2-2 и 3-5, когато проби още два пъти и така продължи в третия кръг, където ще срещне победителя от двойката Жо-Вилфрид Цонга – Маркос Багдатис.

Ощр от категория Тенис