Намери ни
To Top

Федерер: Рафа е най-силният съперник в цялата ми кариера

Световният №2 Роджър Федерер сподели, че е трудно да се избере между спечелване на турнир от Големия шлем и Олимпиадата. Първата ракета на Швейцария заяви, че турнирите от Шлема са приоритет за тенисистите, но Игрите са много по-различни, тъй като се провеждат един път на 4 години. Федерер разкри, че е бил впечатлен от представянето на Олимпийските игри на баскетболните звезди Майкъл Джордан и Шакил О’Нийл.

„Трудно ми е да кажа кое бих предпочел да спечеля.


Категорично турнирите от Големия шлем са приоритет за нас, но Олимпиадата е нещо различно. Ако загубиш на Игрите, разочарованието е голямо, тъй като се провежда един път на четири години. Не е като „Уимбълдън“, където можеш да кажеш, че си се представил лошо, но ще опиташ през следващия сезон. Защо Олимпиадата е толкова важна за мен? Гледам съм много пъти Игрите и бях впечатлен от Майкъл Джордан, Шакил О’Нийл, а също и от Марк Росе. Като момче играх в Сидни и загубих, не успях да спечеля медал, което остави празнота в мен“, заяви Федерер, цитиран от Tennis World USA.

Швейцарецът говори и за двама от най-големите си съперници на корта – Новак Джокович и Рафаел Надал.

„Той (Джокович) е много бърз, което го прави силен в почти всички аспекти. Необходими са специални усилия да бъде победен. Той е силен както физически, така и психически“, сподели Фед.

„Аз лично съм голям фен на Рафа просто защото той е най-големият и сложен противник, който някога съм имал. Изключително много го уважавам. Аз съм последният човек, който може да си мисли, че той не може да спечели нищо повече. Знам колко е добър“, добави швейцарецът.

Ощр от категория Тенис