Намери ни
To Top

Китайската футболна лига иска повече български треньори и футболисти

Китайската футболна лига иска да засили сътрудничеството си с България и да привлече повече български треньори и футболисти.

Това стана ясно при посещението на министъра на младежта и спорта Красен Кралев на мача за Купата на Китайската народна република между Beijing Renhe и Shijiazhuang Yongchang в Пекин. Треньор на Shijiazhuang е българинът Ясен Петров, който работи в страната вече 2 години и половина. „Ясен Петров е отличен треньор, с когото работихме добре, когато бях президент на „Черно море”.


В Китай той има много успехи и неговата работа е предпоставка за засилване на сътрудничеството между Китайската футболна лига и страната ни. Много добри впечатления в неговия отбор са оставили и Жоро Илиев, и Емил Гъргоров”, коментира министър Кралев. Според него, въпреки че китайското футболно първенство не е на много високо ниво, то е с най-големия оборот в света и има интерес към привличане на футболисти и треньори, които да вдигнат нивото. Красен Кралев се срещна с президента на Shijiazhuang и с президента на Китайската футболна суперлига Ма Чуан Чанг. Ма Чуан Чанг изрази задоволството си от работата на Ясен Петров и желанието на Суперлигата да привлече още футболни треньори. Междувременно министърът проведе среща и с друг български треньор – Сашо Станков, който е в Китай за подписване на договор. Министър Кралев е на официално посещение в Китай, където подписа споразумение за сътрудничество в областта на спорта с китайскиия си колега Лиу Пън. По-рано през деня той посети Пекинския спортен университет, където договори с ректора проф. Чи Чиан сътрудничество с Национална спортна академия „Васил Левски”. Българската делегация проведе среща и с мениджмънта на Националния стадион „Птиче гнездо”.

Ощр от категория Футбол