Намери ни
To Top

Лудогорец взима нов кондиционен специалист преди лятната подготовка

Лудогорец почти сигурно ще се подсили с нов треньор преди атаката на груповата фаза на Шампионска лига. В екипа на Георги Дерменджиев се очаква да влезе кондиционен специалист. Това трябва да стане дни преди старта на лятната подготовка. Разградчани ще се съберат за новия сезон около 13 юни.


Първият им мач от втория квалификационен кръг на най-комерсиалния клубен турнир, в случай че не стане изненада и изпуснат титлата, е на 12 или 13 юли, разбра „Тема Спорт“.

В момента ръководството работи усилено както по лятната селекция, така и по привличането на специалист, който да отговаря за физическата подготовка на отбора. В настоящия щаб на Георги Дерменджиев има двама кондиционни треньори – Серхио Марти и Хавиер Кастильо. Те дойдоха в клуба в първите месеци на 2014 година и бяха промотирани от ръководството като изключително големи специалисти в областта. За този период обаче испанците претърпяха няколко провала, заради което първо бившият треньор Стойчо Стоев ги изолира от тренировките, а след това този ход бе приложен и от Георги Дерменджиев.

Припомняме, че именно испанците имаха задачата да подготвят Лудогорец преди началото на настоящия сезон. Екстреньорът Бруно Рибейро бе дал пълна свобода на двамата, но Марти и Кастильо тотално се провалиха и това бе една от причините за фиаското срещу Милсами в Европа и изключително слабия старт на кампанията. Сгрешената подготовка наложи наследникът на Рибейро Едуард Ераносян, а след това и Георги Дерменджиев да работят усилено върху подобряването на физическото състояние на футболистите в хода на сезона. Аспект от играта, който традиционно е бил сред най-силните на Лудогорец.

Още в края на миналия си престой Георги Дерменджиев поиска в щаба му да влезе нов кондиционен специалист. Тогава към екипа в последните дни на май се присъедини сърбинът Владимир Чепзанович. Престоят на юношата на Цьрвена звезда обаче се оказа твърде кратък, макар да подписа договор за три години. Той си тръгна от клуба, след като Георги Дерменджиев бе уволнен от треньорския пост. Очаква се от ръководството да освободят Кастильо и Марти, които имат контракти за още една година, а на тяхно място да бъде взет друг кондиционен треньор.

Ощр от категория Трансфери