Намери ни
To Top

Марица – Левски е финалът в НВЛ Демакс +

Марица Пловдив и Левски София ще играят на финала в женската волейболна лига „Демакс +“.

Марица се класира за големия финал в женската Национална волейболна лига „Демакс+“. Шампионките изковаха втора победа над полуфиналния си съперник ЦСКА (София), този път у дома с 3:0 (25:13, 25:12, 25:14) след едва 57 минути игра в зала Пловдивски университет и спечелиха серията с 2:0 победи.

В първата част гостенките издържаха до 5:5.


С пет поредни точки маричанки наложиха контрол, дръпнаха далеч напред в резултата и с елегантно завършена атака на влязлата от ъгъла Силвана Чаушева затвориха гейма при 25:13. Във втория геймсофиянки увеличиха чувствително броя на грешките и неуморно подкрепяните от своите фенове пловдивчанки не им простиха. Те продължиха своето тотално надмощие и постигнаха нов категоричен резултат – 25:12, като отново Чаушева отбеляза за последната точка, този път от блокада. Без интрига остана и третият гейм. ЦСКА не успя да бъде равностоен съперник на „Марица“ и капитулира след убедителното 25:14 в частта и 3:0 гейма в мача в полза на момичетата на Иван Петков.

Топреализатор на срещата стана Таня Събкова с 14 точки за „Марица“. Центърът Милена Димова добави 8. С толкова завърши и най-резултатната състезателка за ЦСКА Симона Димитрова. Пропусналата първата среща по здравословни причини Ивелина Монова бе в групата на победителките за днешния мач, но не се появи в игра.

Финалният плейоф се играе до три победи от максимум пет мача, като първите две срещи са на 19 и 20 април. Съперник на маричанки ще бъде победителят от другия полуфинал Левски София, който също затвори своята серия с 2:0 победи срещу Казанлък Волей Казанлък, след като спечели чисто и като гост с 3:0 (25:17, 25:14, 25:13).

Ощр от категория Волейбол