Намери ни
To Top

Битката за титлата започна с драма

Волейболистите на Добруджа 07 победиха при визитата си на Монтана с 3:2 (25:22, 25:27, 18:25, 25:21, 15:9) в първия мач от финалния плейоф помежду им. Така тимът от Добрич поведе в борбата за титлата, която ще се води до три успеха от пет срещи, втората от които е утре отново в Монтана от 19:00 часа.

Двубоят бе изгледан на живо от цялото ръководството на БФВ, начело с президента Данчо Лазаров, националните селекционери на мъжете и жените – Пламен Константинов и Иван Сеферинов, както и кметът на Монтана Златко Живков. Треньорът на футболния тим Литекс Любослав Пенев също уважи срещата, след като „оранжевите” гостуват утре на Монтана в полуфинална среща от турнира за Купата на България.


Сблъсъкът бе изключително равностоен, като в първите два гейма борбата се водеше точка за точка. В крайна сметка съперниците си размениха по един гейм, а в третата част домакините от Монтана изригнаха с пълна сила и спечелиха с 25:18. Те поведоха и с 10:5 в четвъртия гейм, но Добруджа изравни при 21:21 и след това спечели частта с 25:21, за да доведе нещата до тайбрек.

В решителния тайбрек гостите от Добрич доминираха, като сервисът на Мартин Атанасов максимално затрудни посрещането на домакините и Добруджа поведе с 11:5. След това тимът от Добрич нямаше проблеми да затвори тайбрека при 15:9 в своя полза и да спечели срещата.

Ощр от категория Волейбол