Намери ни
To Top

Дунав 8806: Клубът е осигурен финансово и гони финал

„Дунав 8806“ е в най-доброто си финансово състояние от години насам и ще играе финален плейоф през този сезон. Това заявиха на нарочна пресконференция днес представители на ръководството на баскетболния клуб – президентът Красимир Трифонов, членовете на УС Свилен Иванов и Иван Иванов и треньорът Герги Божков.

„Заявяваме категорично и ясно, че това, което бе коментирано по време на прякото предаване на полуфинала ни за Купата в Стара Загора почти на 110% не е вярно“, каза Трифонов в отговор на тиражираните в национален ефир коментари, че клубът има финансови затруднения.

Членът на клубната управа, който отговаря за неговото финансиране, Иван Иванов добави, че бюджетът за настоящия сезон е осигурен на 100%.


„Клубът е в добро финансово здраве. Нямаме неразплатени задължения към нашите състезателки и бих казал, че е безумие да се търси причината за незадоволителната игра във финансирането на клуба“, коментира той.

„Управителният съвет застава твърдо зад състезателките и треньора. Те, разбира се, ще си понесат съответните санкции за незадоволителното представяне, но ние продължаваме да вярваме в отбора и смятам, че особено след малкия финал имаме основание за това“, добави Трифонов.

Свилен Иванов отправи забележки относно битовите условия за настаняване в Стара Загора, коментира и някои съвпадения по отношение на съдийските наряди, както и фактът, че само в рамките на първата част на полуфиналния двубой срещу „Дунав 8806“ домакините са получили право да изпълнят 17 наказателни удара. Той обаче бе категоричен, че и това не оправдава представянето на „сините феи“ срещу тях.

„Причината за загубата на полуфинала е единствено в нас и в играта в този ден. Направихме много слаб мач. Не съм доволен от играта на основния състав. Не съм доволен и от себе си, че не успях да направя така, че поне да имаме някакъв шанс в хода на мача. Причината не е във физическата форма, не е и в някаква изненада от страна отбора на „Берое“. Отдавам го по-скоро на психиката“, коментира от своя страна треньорът на русенския състав и национален селекционер на България Георги Божков.

Той обаче обърна внимание и на това, че е необходимо федерацията и съдиите да подхождат с повече респект към „Дунав“.

„Вкарват се някакви слухове, които не са верни. Замесва се и моето име. Искам повече респект към този клуб, защото откакто аз съм тук от 13 възможни комплекта медали сме взели 13. 8 от тях са златни, а останалите сребърни и бронзови. Не знам дали някои други отбори могат да се похвалят с нещо подобно. Когато един отбор постига такива резултати, значи има стабилност и устойчивост. Не винаги успява, но винаги е сред най-добрите“, каза още Божков.

Представителите на ръководството и треньорът изразиха увереност, че „сините феи“ ще играят отново финални плейофи в първенството и ще се борят за пета поредна шампионска титла. В тази връзка бе отправена покана към Българската национална телевизия да излъчи срещите от финалната серия в Русе.

Заради „тиражирането на непроверени и недостоверни информации, почиващи единствено на слухове“, които бяха опровергани днес президентът на клуба Красимир Трифонов обаче коментира, че Василена Матакиева няма да бъде допусната да коментира мачове на русенския отбор в неговата зала.

„Няма да позволя някой да се гаври с парите на спонсорите. Това е гавра с хората, които помагат на спорта. Когато се говори в национален ефир, е недопустимо да се говорят неща, които не са проверени. За никого не е тайна с какъв пасив поехме клуба преди години. Този пасив, освен че е заличен във времето, клубът в момента е в най-доброто си финансово състояние и такъв род коментари са некоректни“, добави Трифонов.

Ощр от категория Баскетбол