Намери ни
To Top

Престиж Мачът на звездите дава 10 000 хил. лв за кош от центъра

Награда от 10 000 лева ще получи зрител в пловдивската зала „Колодрума“, ако успее да вкара кош от центъра по време на 13-ото издание на баскетболния Престиж Мач на звездите 2016 година. Това обявиха на пресконференция днес организаторите на шоумача.

В брифинга взеха участие Иван Стоев – маркетингов директор на Престиж 96 – генерален спонсор на проявата, Сандра Велчева – спортен директор на Национална баскетболна лига и Стефан Августинов – организационен директор на събитието. По телефона директно от Маями (САЩ) се включи и президентът на НБЛ Константин Папазов.


Наградата от 10 000 лева за кош от центъра всъщност се завръща в Престиж Мача на звездите. След като в първите години на събитието никой така и не успя да отбележи, организаторите бяха оставили тази традиция „в килера“. Сега обаче тя ще бъде отново част от програмата за тазгодишното 13-о издание на Мача, което ще се състои на 27 март в Спортна зала „Колодрума“ в Пловдив. Произволно избрани зрители ще се състезават за шанса да отбележат от центъра и да грабнат чека. Щастливците ще бъдат определени с томбола чрез серийния номер на входния билет.

Освен тази атракция в Престиж Мача на звездите ще има и още няколко нови неща, между които и демонстрационен мач „3х3“ с участието на няколко звезди, сред които и световен шампион. Шоуто ще бъде „украсено“ с конкурсите Споко Умения, Тройки Троя и ХиперЗабивки.

Самият двубой между баскетболните звезди ще срещне традиционно отборите на Фолксваген и ТъркишЕърлайнс. Те ще бъдат с екипи в цветовете на пловдивските футболни съперници Локомотив и Ботев. Тимът на Фолксваген ще играе в черно и бяло, а тимът на Търкишеърлайнс – в жълто и черно.

Гласуването за избор на състезатели в отборите ще започне на 29 февруари. Традиционно ще се избират по двама българи и двама чужденци на всяка от петте позиции, като те ще бъдат разпределени в отборите на принципа на „змейката“. Останалите 4 състезатели ще бъдат определени от треньорите и организаторите в последната седмица преди двубоя.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 26 февруари. В периода до 20 март те ще са на промоционална цена от 8 и 5 лв. Пропуските от 8 лева ще са за трибуните под колоездачната писта, а тези от 5 лева – за местата над пистата. След 20 март билетите ще са на цени съответно от 10 и 7 лв.

Ощр от категория Баскетбол