Намери ни
To Top

Левски 2014 падна за едно полувреме в Македония

Втора загуба в група D на SIGAL-UNIQA Балканска лига записа отборът на Левски 2014. Тя дойде при гостуването на „сините“ на македонския Кожув след резултат 72:99.

Двата тима си размениха по една част през първото полувреме, но през второто домакините използваха по-големия си опит и стигнаха до успеха. Той бе първи за тях в тази фаза, а двата отбора вече са с баланс 1-2.


Следващата седмица Левски посреща косовския Пея и ще търси победа, за да запази шансове за полуфиналите в турнира, съобщава bgbasket.com.

Двубоят тръгна ужасно за левскарите, които след само четири минути изоставаха с 2-16. След това „сините“ заиграха, но не можаха да намалят и след десет минути изоставаха със 17 точки. Нещата обаче се промениха през втората част, която започна с отлична серия от 21-2 за българите. Така те излязоха напред, а след размяна на кошове Венци Петков вкара тройка за край на полувремето и даде аванс от точка на своите. След паузата домакините на свой ред започнаха с 11-2 и дръпнаха с 9 точки, а малко по-късно“сините“ свалиха до 4. Кожув обаче отговори със 7-0 и водеше с 11 след края на третата четвърт. В последната домакините контролираха резултата и не позволиха нов обрат, а даже и увеличиха разликата.

Трима състезатели от българския отбор бяха най-резултатни с по 14 точки. Това са Евгени Хаджирусев, Алекс Симеонов и Венцислав Петков.

За домакините с 27 точки и 10 борби завърши Александър Радулович.

Ощр от категория Баскетбол