Намери ни
To Top

Челси разби Ман Сити с 5:1

Отборът на Челси записа категорична победа с 5:1 над Манчестър Сити в осминафинална среща от турнира ФА Къп, играна на стадион „Стамфорд Бридж” в Лондон. Успехът дойде логично, имайки предвид, че мениджърът на домакините Гус Хидинк заложи на най-доброто, с което разполага, докато неговият колега Мануел Пелегрини даде шанс на няколко от младите таланти на „гражданите”.

Диего Коста даде преднина на лондончани в 35-ата минута след отлично центриране на Еден Азар. Радостта на домакините обаче трая само две минути, след като Давид Фупала изравни.


Младият играч на Сити се възползва от грешка в защитата на „сините” и от близка дистанция направи 1:1.

Челси си върна преднината от един гол в 48-ата минута, при която Вилиан вкара за 2:1 след нова асистенция на Азар. Пет минути по-късно домакините вече водеха с 3:1 – този път точен бе централният бранител Гари Кейхил, който засече центриране от корнер на Вилиан.

До края на двубоя Еден Азар ознаменува добрата си игра и с попадение, след като се разписа в 67-ата минута. Крайното 5:1 за Челси оформи влезлият като резерва Бертран Траоре с гол в 89-ата минута.

В друг мач от осминафиналите тимът на Кристъл Палас изненадващо елиминира Тотнъм и то на неговия „Уайт Харт Лейн”, побеждавайки с 1:0. Единственото попадение в срещата бе дело на Мартин Кели в 45-ата минута.

Ощр от категория Футбол