Намери ни
To Top

Новината на деня гръмна! ЦСКА се връща в А група, вижте кои ще са собственици на клуба

Новината на деня в българския футбол е факт. Разкриват се дори най-малки детайли за завръщането на ЦСКА в А група. Ето и информацията, която описва как се очертава да се завърнат червените в елита.

ЦСКА най-вероятно ще участва във Висшата лига с новото си дружество ФК ЦСКА, разбра „Тема Спорт“.


Благодетел ще е Гриша Ганчев, на когото е възможно да продължи да помага и Юлиян Инджов. Собственици на дружеството ФК ЦСКА пък са три лица – Пламен Марков (изпълнителен директор), Милко Георгиев (бивш мажоритарен акционер на ЦСКА) и Тодор Иванов (шеф в „Петрол“). ФК ЦСКА беше регистриран още през лятото с идеята играчите да бъдат картотекирани през това дружество. Тогава обаче БФС категорично отказа това да се случи.

Паралелно с участието във Висшата лига ще продължи и процедурата по обявяване в несъстоятелност на старото ПФК ЦСКА. Предвид огромните дългове и безбройните подводни камъни обаче евентуално оздравяване на това дружество изглежда като невъзможна мисия. С включването на новото дружество ще отпадне и вариантът за купуване на чужд лиценз. Тепърва ще става ясно и кога ФК ЦСКА ще може да участва в евротурнирите.

Така към настоящите 9 отбора в А група ще бъдат добавени ЦСКА, Литекс и евентуално Локо Сф. Покани може да получат също Дунав Русе, който почти сигурно ще спечели промоция за А група, Етър Велико Търново, Ботев Враца и един бургаски клуб.

Ощр от категория Анализ