Намери ни
To Top

Берое на полуфинал в турнира за Купата

Отборът на Берое изстрада участието си в полуфиналите на турнира за Купата на България. Старозагорци намериха място в топ 4, но едва след продължение в четвъртфиналния мач срещу Спартак (Плевен). Редовното време завърши 93:93, а след допълнителните пет минути Берое се наложи със 109:100, съобщава официалният сайт на „зелените“.

Най-резултатен за Берое стана Еврик Гари с 32 точки.


Поредният си силен мач за старозагорци изигра и Тихомир Желев, завършил с 23 точки. Станислав Ваклинов се отчете с дабъл дабъл – 15 точки и 10 борби. За Спартак (Плевен) с 29 точки завърши Самуел Франсис.

„Зелено-белите“ започнаха с изоставане в резултата, което се запази до средата на първата част. Последва пълна мобилизация от страна на играчите на Берое и в оставащите пет минути от първата част съперникът им реализира само една точка от наказателен удар.

Във втората част треньорът на Спартак Александър Дяковски приложи зонова защита, която затрудни максимално играчите на Берое. Това се отрази и на резултата и старозагорци натрупаха пасив от седем точки на почивката – 38:45.

След паузата битката между двата тима продължи и двубоят се превърна в най-оспорвания от четвъртфиналите. Спартак разчиташе основно на защитата и на резултатните изяви на Самуел Франсис. Берое пък заложи на разигралите се Желев, Гари, Ваклинов и Барнс. В четвъртата част старозагорци успяха да постигнат обрат, като първо изравниха, а след това и поведоха с пет точки.

Точно тогава дойдоха и най-драматичните минути. Секунди преди финалната сирена Спартак направи и невъзможното и разликата бе намалена до три точки. В последната атака за плевенчани, 13 секунди преди края, Остин Барнс спря атака на Урош Величкович и съдиите пратиха сърбина на линията за наказателен удар. Сърбинът не сбърка и резултатът бе изравнен. Барнс пък напусна за пети фаул. Така победителят трябваше да бъде определен след продължение.

В допълнителните пет минути старозагорци обаче не позволиха повече изненади. Въпреки че останаха и без Александър Тодорович, напуснал също за пет лични нарушения и въпреки застрашените от същото Деян Карамфилов и Станислав Ваклинов, „зелено-белите“ показаха характер и стигнаха до успеха.

Дебют за старозагорци записа привлеченият в началото на седмицата Пламен Алексиев. Гардът се появи на терена във втората част.

За Берое това е трети успех над Спартак (Плевен) този сезон. Преди това старозагорци се наложиха на два пъти в първенството. Съперник на Берое на полуфинала ще бъде Рилски спортист. Тимът от Самоков отстрани Ямбол след трудна победа, извоювана едва в началото на четвъртата част.

Полуфиналът между Берое и Рилски спортист е утре от 19:30 часа.

Ощр от категория Баскетбол