Намери ни
To Top

ПСЖ взе крехка преднина срещу Челси

Отборът на ПСЖ победи Челси с 2:1 в първи 1/8-финален мач от Шампионската лига, игран на стадион „Парк де Пренс“ във френската столица.

Двата тима направиха изключително интересен двубой, като в крайна сметка парижани успяха да вземат преднина преди реванша в Лондон след 3 седмици.

Възпитаниците на Лоран Блан контролираха събитията почти през всички 90 минути, но гостите от своя страна бяха много опасни на контраатака и имаха своите шансове. Превъзходството на домакините даде резултат в 39-та минута, когато Златан Ибрахимович се разписа от свободен удар, като топката се отклони от крака на Джон Оби Микел и излъга вратаря Тибо Куртоа.


Микел изкупи грешката си почти веднага и изравни резултата в 45-та минута след изпълнение на корнер.

След почивката ПСЖ отново доминира, а „сините“ контраатакуваха, като с добри намеси се отличиха и вратарите и на двата тима. Решаващият момент дойде в 78-та минута, когато Анхел ди Мария изведе с отличен пас резервата Единсон Кавани, който преодоля Куртоа от малък ъгъл и вкара победния гол за парижани. До края двата отбора пропуснаха по още няколко положения и в крайна сметка двубоят завърши при резултат 2:1 в полза на ПСЖ. Реваншът на „Стамфорд Бридж“ е на 9 март.

В другия мач от Шампионската лига тази вечер Бенфика победи Зенит с 1:0 Единственият гол в мача отбеляза Жонас в 90-та минута.

Ощр от категория Шампионска лига