Намери ни
To Top

Чисора сбърка, чака го болезнена загуба срещу Пулев

Пулев е сред най-лошите избори за съперник за Дерек Чисора. Той е висок над 1,90 метра, притежава отличен прав и има умението наистина по великолепен начин да се боксира от разстояние.

Чисора просто ще изостава прекалено много като ръст и размах от Кубрат, така че този двубой ще се развие много лошо за Дерек. Ще бъде подобие на предишните му две срещи с по-високия от него Тайсън Фюри.


Той нямаше достиг до сънародника си и в крайна сметка претърпя болезнени загуби.

От новите промоутъри на Чисора – Зауерланд е напълно логично организация на подобен мач. Просто защото те са мениджъри и на двамата. По този начин Зауерланд ще вземе целия дял от приходите, като в същото време няма да има нужда да му търсят противник на друго място.

Чисора и Пулев обаче са вече от доста време на професионалния ринг и е под реномето им да се бият за подобна треторазредна титла като европейската. Като цяло за този пояс винаги са се боксирали момчета, които прохождат в спорта и искат да си изградят име на претенденти за световни титли. Някак е тъжно, че толкова известни вече имена, като Дерек и Кубрат ще се избият за пояс, от който никой не се интересува, вместо да гледат към световния връх. Но предполагам, че и двамата вече опитаха късмета си и разбирайки, за какво става въпрос, са се насочили към нещо по-лесно.

34-годишният Пулев загуби в 5 рунда от бившия световен властелин Владимир Кличко през ноември 2014. Чисора (32) пък бе победен с лекота, при това с една ръка от друг носител на пояс на планетата – Виталий през 2012. Освен това той загуби и от Тайсън Фюри в елиминационния мач на WBO отново през ноември на 2014 година.

Скот Гилфойд, boxingnews24.com

Превод: „Тема Спорт“

Ощр от категория Анализ