Намери ни
To Top

Треньорът, обвинен в блудство проговори: Ето тъжната му история

Треньорът по джудо Симеон Ценев бе обвинен от свои състезателки в блудство и изнасилване. Две от момичетата, тренирали под ръководството на Ценев в спортното училище в София, са на 13 и 16 години. Със случая вече се занимава МВР и Прокуратурата. Бившият селекционер на националния отбор обаче отрича обвиненията и твърди, че изпитва само бащински чувства към възпитаничките си.


„Това е много добре скалъпена история, която не отговаря на истината. Всичко това са измислици, които са вкарани с определена цел. Аз съм вече на 65 години, интересно е защо точно сега излизат тези обвинения. Има няколко причини за това. Едната е, че останалите треньори получават ниско заплащане на базата на техните резултати. Това ги настрои срещу мен. Тяхната мисъл е, че те са в залата, работят с децата, а аз като шеф на клуба съм човекът, който разпределя парите. Според тях е по-добре да си разпределят парите сами, без мен“, заяви Ценев в интервю за „7 дни спорт“.

„Интересното е, че децата, които говорят всички тези измислици, са били с мен цяло лято – юли и август – на четири турнира в чужбина и на още три допълнителни лагера. И не са били само тези две или три, а са били осем момичета, защото толкова събира бусът, с който аз съм ги возил. Ако съм имал някакви намерения към тях, другите деца ще забележат, че вечер ги дърпам в моята стая, защото те са по 3-4 деца в стая, не са сами. Аз знам защо тези деца говорят така, знам защо са хванати точно определени деца, а не други. Треньорите са ги убедили да им помогнат, като разкажат, че има такава обстановка и е невъзможно да се продължи работа. Две от треньорките са си създали своя собствен клуб и се отдръпнаха, отидоха да тренират в друга зала. След това други се качиха на вълната и поеха инициативата с цел да останат и да управляват клуба и средствата. В това няма нищо лошо. Аз съм съгласен да видят как се изкарват тези пари, защото те си мислят, че тези пари падат от небето и те трябва само да ги харчат, което не е така. В клуба има треньори, които не искат да съм там, а и няма как да съм там до 100 години. Аз исках да им оставя всичко, но първо да ги науча какво трябва да правят. Те избързаха малко и ще объркат всичко.

Съгласен съм, че разказите на момичетата звучат доста автентично. Но нещата не са така, както те казват. Да, те са влизали в треньорската стая, правил съм им масаж, но не съм си и помислял да им посягам. Прочетох, че съм обезчестил едно момиче с пръст, че съм й скъсал долнището. Слушам друго момиче, че на Белмекен съм я изнасилил. Ами то трябва да има свидетели, не сме само аз и тя в гората. Тя е идвала в моята стая само в присъствието на двама братя близнаци 10 минути преди тренировка да им давам протеини и медикаменти за тренировката. Има свидетели и за другите две момичета, с които съм бил в чужбина. Там аз съм бил в самостоятелна стая. Ако съм имал някакви намерения, щях да ги извикам в стаята и другите щяха да забележат тяхното отсъствие.

Историята със свалянето на сутиените на момичетата е измислица с цел да ме оклепат. Това е най-лесният начин да ме отстранят и да управляват един клуб, който аз съм го създал преди 35 години. Аз не съм там от вчера, или от миналата година. Ръководя този клуб 35 години. Били говорили, че нещо било станало. Е добре, защо стана точно сега, когато клубът трябваше да се разцепи и да се създадат нови клубове? Защо тези тричките писаха срещу мен жалби? Защо в жалбите на две от момичетата пише едно и също? Значи някой им е диктувал какво да пишат, а само имената отгоре са сменени. Ще искам детектор на лъжата, защото тези неща ще трябва да ги потвърдят и пред съда, а там не може да се лъжесвидетелства. Те са още деца и сега ги карат да говорят едни неща, но пред съда, като кажат това и това не е вярно, нали знаете какви са наказанията. Вече съм човек на възраст. Ако бях на 35 години с еректилни способности, да тръгна да изнасилвам. Но аз съм на 65 години. При мен преди 3-4 години са свършили тези способности. Те твърдят, че аз съм го правил. С какво съм го правил? Има физиологични способности на човек и това може да се докаже“, завърши именитият треньор по джудо.

Ощр от категория Бойни Спортове