Намери ни
To Top

Грандиозен скандал! Играл за Реал – с фалшив паспорт

Грандиозен скандал се разрази в Испания заради фалшиви паспорти. Американските баскетболисти Маркъс Слоутър и Анди Панко се подвизавали в ACB лигата през последните години с лични документи, издадени в Екваториална Гвинея, пише BBall.bg.

Според посолството на африканската държава в Испания обаче двамата баскетболисти никога не са посещавали страната, нито пък са били нейни жители. Случаят и всички свързани с него документи вече са предадени на съда.


Ако Маркъс Слоутър и Анди Панко бъдат признати за виновни, може да се озоват в затвора за срок от шест месеца до две години.

“Наша проверка установи, че Анди Панко и Маркъс Слоутър са играли в Испания с фалшиви документи. Трябва да се изясни откъде са взели паспортите и дали са знаели за цялата ситуация. Изказваме благодарност на Испания за оказаната помощ по време на разследването”, гласи част от изявлението на посолството на Гвинея на испанска земя.

30-годишният Маркъс Слоутър в момента играе за турския Дарушафака. През миналия сезон центърът беше в Реал Мадрид, с който стана шампион в Евролигата и спечели златото в испанското първенство. 204-сантиметровият Слоутър носи екипа на “белия балет” от 2012 до 2015 г. В кариерата си досега трупа опит и в Брозе Баскетс, Валядолид, Нанси, Льо Авър, Гравлен, Апоел Йерусалим и Пънар Кършияка.

Ощр от категория Баскетбол