Намери ни
To Top

Ноле: Винаги е предизвикателство да играя срещу Федерер

„Винаги е голямо предизвикателство да играя срещу Федерер. Очаквам голяма битка на корта след два дни“, обяви световният номер 1 Новак Джокович, след като се класира за полуфиналите на Аустрелиън Оупън днес.

Сърбинът се представи много солидно срещу 7-ия поставен в схемата Кей Нишикори и го победи с 6-3, 6-2, 6-4, за да се доближи на два успеха от 4-та поредна титла в Мелбърн. По този начин той си уреди 45-ти сблъсък срещу легендата Роджър Федерер, като до момента балансът между двамата е напълно изравнен – по 22 победи за всеки.


„Винаги е голямо предизвикателство да играя срещу Федерер. На какъвто и етап да играем, се усеща сякаш е финал, защото ние сме големи съперници и сме играли един срещу друг толкова много пъти. Има голямо напрежение и голям залог. Очаквам голяма битка на корта след два дни“, коментира Джокович след успеха.

„Днес бях солиден, решен и концентриран. Във важните моменти и точки успях да остана спокоен и да го накарам да изиграе един допълнителен удар. Като цяло представянето ми бе много солидно“, допълни лидерът в световната ранглиста.

Ощр от категория Тенис